Φαγητό

Αφράτη ομελέτα με σπανάκι

To My-City.gr σας προτείνει Αφράτη ομελέτα με σπανάκι

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σπανάκι baby
  • 2 αυγά, μέτρια
  • 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 70 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στο γκρίλ.Σε ένα τηγάνι 20 εκ. που μπαίνει και στον φούρνο (να μην έχει πλαστικό χερούλι) βάζουμε την μία κουταλιά ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε  μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι.Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μια αφράτη μαρέγκα.Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με τους κρόκους με απαλές κινήσεις με τη βοήθεια μια  σπάτουλας σιλικόνης.Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το μείγμα μας.Το αφήνουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί η κάτω πλευρά της ομελέτας .Αφαιρούμε από τη φωτιά το τηγάνι και σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε μικρά κομμάτια πάνω από την ομελέτα.Προσθέτουμε το σπανάκι και τοποθετούμε το τηγάνι μας στο φούρνο για 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η πάνω πλευρά της ομελέτας.Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also
Close
Back to top button