Αποκλειστικά στο www.my-city.gr μας μιλά o Σταύρος Σκάρος

Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά o Σταύρος Σκάρος από το Hell’s Kitchen

– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Hell’s Kitchen; Αυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Η συμμετοχή μου ήταν καθαρά επαγγελματική,παρακολουθούσα τα επεισόδια του hell’s kitchen του Gordon Ramsay που τον έχω πρότυπο..όπως έχω στην Ελλάδα τον Έκτορα Μποτρίνι. Δήλωσα συμμετοχή ,τελευταία συμμετοχη τελευταία στιγμή και πήγα στα δοκιμαστικά την τελευταία μέρα λόγω εργασίας.

Δυστυχώς η συμμετοχή μου δεν ήταν αυτό που περίμενα..πίστευα θα αντιμετωπίσω συναδέλφους με χρόνια εμπειρία αλλά συνάντησα λίγα άτομα “επαγγελματίες” και όπως φάνηκε αυτοί προχωρήσαν μέχρι τέλος ..σίγουρα πίστευα νικητή το Γιώργο το Σκοπελίτη..ήταν τα προγνωστικά μου και μέσα στα black jacket έβαζα και τον εαυτό μου αλλά παραιτήθηκα με τον τρόπο μου!Είχα ξεχωρίσει Νίνο,Χαλουλάκο Κώστα και δεν περίμενα τον Ραφαήλ νικητή αλλά μπράβο του γιατί είναι άξιο παιδί!

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Πανσέτα,μαγιονέζα,τυρί,ντομάτα,μαρούλι,καραμελωμένο κρεμμύδι.Μπορεί σαν μάγειρας να φτιάχνω ότι καλύτερο αλλά στα γεύματα μου ευχαριστιέμαι πολύ απλά πράγματα.

 -Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Η γιαγιά μου ήταν ο λόγος που ξεκίνησα την μαγειρική αλλά ο πελάτης μου δημιουργεί την έμπνευση…

-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάς μαζί σου αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς. Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Δάσος; Τρούφα,μύρτιλα και ελάφι.Το πιάτο θα ήταν ελάφι σωτέ με σως μύρτιλου και τρούφα!

-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;

Οι τόποι της Ελλάδος ειναι μοναδικοί,ο κάθε προορισμός της έχει μοναδικά ξεχωριστά προϊόντα που θα πρεπε να τα εκμεταλλευόμαστε οι μάγειρες!

-Πώς ήταν η εμπειρία να σε καθοδηγεί μαγειρικά ο καταξιωμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ;

Έκτορας Mποτρίνι? Μοναδικός απλά!Εύχομαι στο μέλλον να έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του..Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του, τις συμβουλές και τα καλά του λόγια κατά την αποχώρηση μου και καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιου.

– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;

Τους κακούς εργοδότες και τους αμαθείς σερβιτόρους.

-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Συμμετοχή σε σεμινάρια και stage στο εξωτερικό.

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *