Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά η Δέσποινα Εκατομμάτη από το Hell’s Kitchen

– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Hell’s Kitchen; Αυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Η συμμετοχή μου στο hell’s kitchen δεν περιλαμβανόταν στα σχέδιά μου , ήταν μια πρόκληση από τους φίλους μου . Έτσι λοιπόν δεκτικά την πρόκληση καθαρά και μόνο για να δοκιμάσω τον εαυτό μου . Δεν είχα ιδέα πως θα είναι και δεν το είχα παρακολουθήσει ποτέ. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία την οφείλω στην ώθηση της οικογένειας μου , στους φίλους μου και στον συνεργάτη μου Μάκη Νάσο για την δύναμη και την στήριξη του.

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Αν ήμουν σε λούνα παρκ δεν θα έτρωγα εκεί αλλά θα πήγαινα ίσως σε κάποιο εστιατόριο – σουβλατζίδικο πιο κάτω . Παρόλα αυτά εάν δεν είχε τίποτα πιο κοντά σαν άλλη επιλογή θα έπαιρνα το κλασικό σάντουιτς με τυρί-γαλοπούλα -μαγιονέζα -ντομάτα -μαρούλι τίποτα το ιδιαίτερο. Αν ήθελα κάτι ιδιαίτερο και ποιοτικό δεν θα πήγαινα σε καντίνα να φάω.

 -Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Για να δημιουργήσεις πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Η ψυχολογία μπορεί να επηρεάσει αρκετά το πιάτο ακόμα και όταν η συνταγή είναι η ίδια θα βγει διαφορετικό αποτέλεσμα. Η αγάπη και τα συναισθήματα που έχεις όταν δημιουργείς ένα πιάτο είναι και το μυστικό υλικό για την συνταγή μου.

-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάς μαζί σου αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς. Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Θα έφτιαχνα μια πίτα με το αλεύρι, το νερό και το λάδι και η γέμιση τής πίτας μου θα περιλάμβανε σπανάκι, άνηθο ,θυμάρι και μανιτάρια.

-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;

Αγαπώ την Χίο, πέρα του ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα εκεί είναι και ένας τόπος που παράγει ένα εξαιρετικό προϊόν που δεν βγάζει κανένας άλλος τόπος. Και φυσικά μιλάω για την υπέροχη μαστίχα που τυχαίνει να είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά που χρησιμοποιώ!

-Πώς ήταν η εμπειρία να σε καθοδηγεί μαγειρικά ο καταξιωμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ;

Παρότι η πρώτη αποχώρηση πρόλαβα να εισπράξω πολλά πράγματα από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι πέρα από τις μαγειρικές τού ικανότητες σε καθοδηγεί και στην ζωή, να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και να μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου .

– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;

Κάτι που δεν αντέχω σε μια κουζίνα είναι η κακή συμπεριφορά από τους συνεργάτες . Ο σεβασμός για μένα είναι το Α και το Ω .

-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Να μπορέσω να φτάσω τις μαγειρικές μου ικανότητες σε ένα υψηλό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορέσω να ανοίξω πλέον το δικό μου εστιατόριο. Μα πάνω από όλα να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.