Αλμυρό cheesecake
To My-City.gr σας προτείνει Αλμυρό cheesecake
Υλικά για τη βάση
- 200 γρ. παξιμάδια λαδιού
- 100 γρ. βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Υλικα για τα ντοματίνια
- 500 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα
- αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ρίγανη, φρέσκια
Εκτέλεση
Για τη βάση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα παξιμάδια και τα σπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Μεταφέρουμε τα τριμμένα παξιμάδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να πάρει τη μορφή βρεγμένης άμμου.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ.
Απλώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι ώστε να πάει παντού και πατάμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να σφίξει και να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση. Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από 1 λεμόνι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης πάνω από τη βάση. Απλώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες να κρυώσει καλά.
Για τη σάλτσα από ντοματίνια
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μισά ντοματίνια στη μέση-κάποια κάθετα και κάποια οριζόντια-και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια ολόκληρα στο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το ξίδι, το μέλι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να μαριναριστούν καλά τα ντοματίνια. Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες.
Για τη σύνθεση
Αφαιρούμε τη φόρμα και το μπολ από το ψυγείο.Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ρόκα, τη σάλτσα με τα ντοματίνια, και ρίγανη.
Πηγή: akispetretzikis.com