To My-City.gr σας παρουσιάζει Σπανάκι µε αυγά στο φούρνο

Υλικά

  • 500 γραμ. σπανάκι πλυμένο και καλά στραγγισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 2 κ.σ άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 4 φρέσκα αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σ τριμμένη φέτα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το σπανάκι με αυγά μάτια και φέτα στο φούρνο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμυδάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.

Στη συνέχεια αφήνουμε το σοταρισμένο σπανάκι να στραγγίσει σε σουρωτήρι.

Σε ένα μικρό πυρίμαχο και λαδωμένο σκεύος τοποθετούμε το σοταρισμένο σπανάκι με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Κάνουμε 4 λακκούβίτσες και σπάμε μέσα σε καθεμία από 1 αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε από πάνω και την τριμμένη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄ μέχρι να ψηθούν τα αυγά μάτια. Σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά με δύο φέτες φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: argiro.gr

Please follow and like us: