Κορμός παγωμένος (σεμιφρέντο)
4 Αυγούστου 2021Μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι
10 Αυγούστου 2021To My-City.gr προτείνει Παγωτό με τυρί κρέμα
Υλικά
- 110 γρ. νερό
- 80 γρ. γλυκόζη
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 340 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το νερό, τη γλυκόζη, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3-4 λεπτά. Μόλις βράσει το μείγμα το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 λεπτά.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ραβδομπλέντερ (μπίμερ) και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε κρυώσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και το χτυπάμε για 1 ώρα ή μέχρι να πήξει το μείγμα.Τοποθετούμε σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
Πηγή: akispetretzikis.com