Μοσχάρι με κρασάτη σάλτσα καρότου

To My-City.gr προτείνει για σήμερα Κυριακή Μοσχάρι με κρασάτη σάλτσα καρότου

Υλικά

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 6 καρότα τριμμένα
  • 2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1-2 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το κρασάτο μοσχάρι κατσαρόλας, κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια.Στεγνώνουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.

Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε γύρω γύρω. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο.Σοτάρουμε για 3-4 ´ να γυαλίσει το κρεμμύδι.Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το κλωνάρι μαϊντανού.

Αφήνουμε να βράσει δυνατά για 2΄ και προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος (1 -1/2 φλιτζάνι) και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος. Προς το τέλος του βρασμού δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς για να πυκνώσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε το κλωνάρι μαϊντανού.Το μοσχάρι στο τέλος μένει με ελάχιστη σάλτσα, μένει σχεδόν με το λάδι του.Σερβίρουμε με ρύζι.

Πηγή: argiro.gr

Check Also

Συνάντησε την μαγεία της μεσογειακής κουζίνας στο εξαιρετικό Sosū Mediterranean Restaurant!

Το My-City.gr σας παρουσιάζει και σας προτείνει το Sosū Mediterranean Restaurant Το μεσογειακό εστιατόριο Sosū εύκολα χαρακτηρίζεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *