Φαγητό

Λουκανικόπιτα δίκανη

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Λουκανικόπιτα δίκανη

Υλικά

  • 3 γρ. μαγιά, ξηρή
  • 1 πρέζα ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 120 ml ξινόγαλο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό, medium
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης για τη γέμιση
  • Μουστάρδα, για το άλειμμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ξινόγαλο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μείγμα μαγιάς. και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, τον καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, για 1 ώρα.‘Επειτα, αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο, τη κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκι.Ανοίγουμε ένα ζυμαράκι σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε ορθογώνιο σχήμα, διαστάσεων 25×15 εκ.Αλείφουμε όλη του την επιφάνεια με λίγο νερό και έπειτα με λίγη μουστάρδα.

Τοποθετούμε 2 λουκάνικα πάνω στο ζυμαράκι, ένα στην κάθε άκρη. Διπλώνουμε και τις 4 άκρες προς τα μέσα και τις ενώνουμε μεταξύ τους, ανάμεσα στα λουκάνικα, τσιμπώντας τις άκρες τους ελαφρώς με τα δάχτυλα μας.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις λουκανικόπιτες, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.Μεταφέρουμε τις δίκανες λουκανικόπιτες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button