Φαγητό

Κέικ καλαμποκιού γεμιστό με λαχανικά

Το My-City.gr προτείνει Κέικ καλαμποκιού γεμιστό με λαχανικά

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 250 γραμ. μανιτάρια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό
  • 1 φλ. βρασμένα φασόλια της χθεσινής ημέρας
  • λίγο μπούκοβο
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • 2 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το χυλό του καλαμποκιού

  • 200 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 φλ. καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 5 αυγά χωρισμένα
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά της συνταγής. Στη συνέχεια για το κέικ καλαμποκιού, θα φτιάξουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

Ξεκινάμε το κέικ καλαμποκιού, ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο σπασμένο για 3-4′ να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και την πιπεριά και σοτάρουμε για 3′. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το βαλσαμικό ξίδι και τα φασόλια. Aλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο και την σταφίδα.

Σιγοβράζουμε για 5′ με σκεπασμένο το σκεύος. Στο τέλος πρέπει να έχει πιει τα υγρά του. Αφήνουμε στην άκρη και φτιάχνουμε τον χυλό καλαμποκιού.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μικρό πυρέξ η τετράγωνο ταψάκι  24*24 εκατ.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC.

Για το κέικ καλαμποκιού

Βάζουμε στο μπλέντερ το καλαμπόκι, το λιωμένο κρύο βούτυρο, το αλάτι, το γάλα, τους κρόκους και το τυρί. Τα χτυπάμε πολύ καλά ώστε να λιώσει το καλαμπόκι τελείως και να γίνει σαν το μείγμα του κέικ, να έχει δηλαδή τη σύσταση και την πυκνότητα που έχει ο χυλός του κέικ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει έτσι είναι να λιώσει τελείως το καλαμπόκι σε πουρέ, να μη φαίνεται δηλαδή κανένα κομματάκι από το καλαμπόκι.

Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Διπλώνουμε την μαρέγκα στο χυλό καλαμποκιού με σπάτουλα με απαλές κινήσεις.

Αδειάζουμε τον μισό χυλό στο λαδωμένο ταψί. Κάνουμε μια στρώση την στεγνή γέμιση. Καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό καλαμποκιού.

Ψήνουμε για περίπου 45′ να ροδίσει η επιφάνεια. αφήνουμε να σταθεί για 15′ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια. Όσο πιο πολύ κρυώνει τόσο πιο εύκολα κόβεται. Σερβίρουμε με κρέμα βαλσαμικό και πράσινη σαλάτα.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button