Φαγητό

Pull Apart Στεφάνι Πίτσας με σαλάμι και τυρί

To My-City.gr σας παρουσιάζει Pull Apart Στεφάνι Πίτσας με σαλάμι και τυρί

Υλικά για τη ζύμη

  • 500 γραμ. περίπου αλεύρι δυνατό (αλεύρι σταρένιο για ψωμί ή 00)
  • 320 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ. (ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γλ. αλάτι

Υλικά για τη πίτσα

  • 100 γραµ. σαλάμι αέρος
  • 150 γραµ. μιξ 3 τυριών
  • 1/2 φλ. σάλτσα pesto
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • φρέσκια ρίγανη (ή φρέσκο θυμάρι)
  • λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα

Υλικά για το σερβίρισμα

  • σάλτσα ντομάτας
  • πράσινη σαλάτα εποχής

Εκτέλεση

Για το εύκολο Pull Apart Στεφάνι Πίτσας με σαλάμι και τυρί, φτιάχνουμε 1 δόση ζύμη για πίτσα.Ή μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε μια έτοιμη ζύμη για πίτσα.

Για τη ζύμη πίτσας


Βάζουμε σε ένα μπολ το δυνατό αλεύρι για πίτσα και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κάνουμε λακούβα στο κέντρο.

Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια, είναι έτοιμη.

Ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά στο αλεύρι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο νερό, και όλο μαζί το ρίχνουμε στο αλεύρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά, από το κέντρο προς τα έξω. Όταν γίνει μάζα η ζύμη (θα είναι αραιή), αδειάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο, καθώς και όσο αλεύρι έχει μείνει στον πάτο του μπολ.

Με αλευρωμένα χέρια αρχίζουμε και ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις. Κάνουμε τραβήγματα στη ζύμη, ανοίγοντάς τη και ξαναμαζεύοντάς τη.Η ζύμη για πίτσα πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.

Λαδώνουμε ή αλευρώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 ώρα σε ζεστό σημείο.

Για το μοντάρισμα της πίτσας


Αφού ανέβει η ζύμη,  την ανοίγουμε στον πάγκο και κόβουμε μικρά κομμάτια 3 εκατοστών.Τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.Προσθέτουμε το σαλάμι ψιλοκομμένο, τα τυριά τριμμένα,  τη σάλτσα pesto, τα βότανα και την πάπρικα.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Λαδώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ.Αδειάζουμε το μείγμα για το Pull Apart Στεφάνι Πίτσας με σαλάμι και τυρί μέσα στην λαδωμένη φόρμα.Χτυπάμε λίγο τη φόρμα στον πάγκο εργασίας.Δεν πατάμε την επιφάνεια να κολλήσουν τα υλικά.

Πρέπει να πέσουν αφράτα μέσα στη φόρμα για να φουσκώσει ομοιόμορφα το Pull Apart Στεφάνι Πίτσας με σαλάμι και τυρί.Ψήνουμε για περίπου 30΄.Μέχρι να φουσκώσει το Pull Apart Στεφάνι Πίτσας με σαλάμι και τυρί, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα όπως το κέικ.

Βγάζουμε το Pull Apart Στεφάνι Πίτσας με σαλάμι και τυρί στον πάγκο.Αφήνουμε να σταθεί για 10΄.Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε σε ένα δίσκο.Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας σαν ντιπ και πράσινη σαλάτα εποχής.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button