Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΠροτάσειςΦαγητό

Ιστορικά Μαγαζιά στον Πειραιά

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Ιστορικά Μαγαζιά στον Πειραιά

Ο Πειραιάς είναι μια πόλη που έχει απ’όλα και ο κόσμος όταν αγαπήσει ένα μαγαζί το δείχνει και το επιβραβεύει για χρόνια.Σας παρουσιάζουμε λοιπόν κάποια από τα μαγαζιά που αγαπήθηκαν από τους Πειραιώτες και όχι μόνο…

  • Varoulko Seaside

Ήταν 1987 όταν το πρώτο Βαρούλκο γεννήθηκε στην οδό Διστόμου, στον Πειραιά. Και μαζί του γεννήθηκε η κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου, μια μαγειρευτή θαλασσινή κουζίνα που εμφανιζόταν για πρώτη φορά σε μενού γαστρονομικού εστιατορίου στην Ελλάδα. Παντρεύοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, με την υψηλή τεχνική, τη δημιουργικότητα και τις εμπειρίες από τα ταξίδια του στις κουζίνες των καραβιών, ο Λαζάρου έβγαλε από την αφάνεια ψάρια άγνωστα και ταπεινά, κι έφτιαξε πιάτα δημιουργικά, με υψηλή μαγειρική τεχνική όμως γεμάτα πηγαία νοστιμιά, τα οποία παραμένουν κλασικά στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.

Το Βαρούλκο έκτοτε μετακόμισε δύο φορές. Την πρώτη στην οδό Δεληγιώργη και τη δεύτερη, πριν δέκα χρόνια, στην Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας.

Ώσπου πριν λίγους μήνες στο Βαρούλκο φύσηξε πάλι θαλασσινός αέρας. Ο Λευτέρης Λαζάρου αποφάσισε να επιστρέψει στις παλιές του γειτονιές. Το νέο Βαρούλκο Seaside έριξε άγκυρα στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Εκεί λειτουργεί πλέον χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση.

Ακτή Κουμουνδούρου 54 Μικρολίμανο,Πειραιάς
Τηλέφωνο: 210 5228400

Facebook: Βαρούλκο Restaurant

Instagram: varoulkoseaside

  • Ζωοδόχος Πηγή Οινομαγειρίον

Το μαγαζί βρίσκεται εδώ, στο ίδιο σημείο από το 1944, τότε που άνοιξε η μπακαλοταβέρνα του Λάμπρου.
Όσπρια, τυριά και σαλάμια πουλούσε το μπακάλικο που έφτιαχνε και τη δική του ρετσίνα παίρνοντας πρώτη ύλη από τα Μεσόγεια. Το κρασί ήταν ο πόλος έλξης των εργατών, των καρβουνιάρηδων, των ανθρώπων της γειτονιάς και των παλαιστών του Πειραιά που δρασκέλιζαν τη πόρτα για να πιουν τη ρετσίνα τους και να τσιμπήσουν έναν μεζέ. Τα ήθη και τα έθιμα Πειραιώτικα. Όποιος βρισκόταν ήδη εδώ κερνούσε τον γνωστό που θα ερχόταν μετά από εκείνον. Και αν γινόταν κάποιο λάθος στα κεράσματα, γινόταν τσαμπουκάς.


Ο χώρος ήταν βέβαια ανδροκρατούμενος και όσες γυναίκες τα κατάφερναν να συγχρωτιστούν με τους πότες ήταν ιδιαίτερα δυναμικές. Όπως η γιαγιά του, η κυρά-Μαρία που ανέλαβε κάποια στιγμή τα ηνία και μαγείρευε ένα φαγητό τη μέρα προσφέροντάς το μαζί με τα τυριά και τα αλλαντικά του μπακάλικου για μεζέ. Ξακουστές ήταν οι σούπες της, τα όσπρια, αλλά και το τηγάνι της με τα ψάρια που περνούσαν από 3 αλεύρια. Αυτή κράτησε το μαγαζί, μέχρι που το ανέλαβε ο Κώστας και ο Αλέκος το 2000.
Τα παιδιά τις Κυριακές (που δε λειτουργεί το μαγαζί) βγαίνουν και μαζεύουν χόρτα, άγρια λάχανα και μυρωδικά για το μενού της εβδομάδας, που κάθε μέρα επιφυλάσσει και από μία ή περισσότερες εκπλήξεις. Φαγητά που συνοδεύονται με το δικό μας κρασί…


«Είμαστε εδώ για να υπενθυμίζουμε πως οι παραδοσιακές γεύσεις δεν έχουν χαθεί. Ακόμα κι όταν υπάρχουν νέες πινελιές, η γνώριμη γεύση υπερισχύει. Είναι σαν παιχνίδι, σαν ένα τρενάκι που μας ταξιδεύει μπρος- πίσω».

Κατσούλη 77, Καμίνια, Πειραιάς

Τηλέφωνο:

210 48 14 438

Κρατήσεις γίνονται μόνο τηλεφωνικά

  www.zpigi.gr – Πάρτε μια ιδέα από το μενού
Facebook: Ζωοδόχος Πηγή Οινομαγειρίον

Instagram: zoodoxospigioinomageirion

  • Το Στέκι του Αρτέμη

To Στέκι του Αρτέμη έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του Πειραιά από το 1926.Ένα παραδοσιακό ουζερί στην καρδιά της κεντρικής αγοράς του Πειραιά.Με γεύσεις που σε πηγαίνουν όταν ήσουν παιδάκι,γεύσεις με μεράκι και αγάπη…


Ζεστό μαγαζί και αυτό οφείλεται στους ιδιοκτήτες γιατί είναι δύσκολο στις μέρες μας να βρεις τόσο καλούς ανθρώπους με το χαμόγελο που σε περιμένουν να φας το μεζεδάκι σου,να πιεις το ουζάκι σου ή το κρασάκι σου αποδεικνύοντας ότι με τα πιο απλά είναι χαρούμενος ο άνθρωπος.
Καθημερινά με μουσική μπουζούκι απολαμβάνεις το φαγητό σου και Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή γίνεται ο χαμός από τις 16.00 έως τις 23.00 πολλές φορές τραβάει και περισσότερο η διασκέδαση φτάνει στο ζενίθ με live ορχήστρα και τραγουδιστή.Εκεί καταλαβαίνεις ότι ο Πειραιάς πάντα θα διασκεδάζει!

Όλα τα μεγάλα ονόματα έχουν περάσει από το Στέκι του Αρτέμη τόσες δεκαετίες μαγαζί…

Μια επίσκεψη σας θα σας κάνει να αποκτήσετε ακόμη ένα στέκι πηγαίνοντας σας δεκαετίες πίσω.

Δημοσθένους 9 Πειραιάς

2104175598

Facebook : tostekitouartemi

  • Οικογενειακή Ψησταριά ”Ο Γιωργάκης”

Σ’αυτό το σημείο θα ακούσουμε μια ιστορία…”Ήτανε τέλη του 1984…Τότε ξεκινούσαμε την οικογενειακή ψησταριά,ο μπαμπάς στις καπνισμένες από τα κάρβουνα σχάρες του,η μαμά στην κουζίνα με το μεράκι που είχε πάντα και εμείς παιδιά τότε,να σταματάμε το παιχνίδι μας για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε αυτό το καινούριο που έμπαινε στην ζωή μας!

Σήμερα μετά από 32 χρόνια ο γιος της οικογένειας,Βασίλης συνεχίζει την παράδοση των γονιών μας σε αυτό που έμαθε να κάνει από μικρό παιδί.Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα αυτά τα χρόνια,γιατί χάρις σε εσάς συνεχίζουμε να αποκτούμε εμπειρίες και να γινόμαστε καλύτεροι!Καλώς ήλθατε στην οικογενειακή μας ψησταριά,του Βασίλη πια!Η ιστορία συνεχίζεται…”  Γιατί όπως μας είπαν οι ίδιοι η ιστορία συνεχίζεται δεν έχουμε παρά να γίνουμε μέρος της…Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν εκείνο που δημιούργησε για πρώτη φόρα την γνωστή σε όλους σκεπάστη!

Ο χώρος πρόσφατα ανανεώθηκε και σας περιμένει με φοβερές παλιές γεύσεις αλλά και νέες για κάθε απαιτητικό και μη ουρανίσκο…

Λεωφόρος Χατζηκυριακού 101,18539 Πειραιάς

210 – 4538149

Facebook : Οικογενειακή Ψησταριά “Ο Γιωργάκης”


  • Peri Pteri

To Peri Pteri είναι το περίπτερο που πάντα αναζητούσες,εδώ και 20 χρόνια εξυπηρετεί τον κόσμο με χαμόγελο.Βρίσκεται στην Πλατεία Πηγάδας στον Πειραιά και λειτουργεί 24 ώρες εξυπηρετώντας Πειραιώτες και όχι μόνο!

Το ωράριο του σου δημιουργεί την ασφάλεια ότι ώρα κι αν χρειαστείς κάτι θα το βρεις.Πέραν όμως αυτού στο Peri Pteri θα βρεις ότι κι θελήσεις από τα κλασσικά πράγματα που βρίσκεις σε ένα περίπτερο μέχρι λάμπες και ακουστικά.


Σαχτούρη και Αντωνίου Θεοχάρη, Πλατεία Πηγάδας, Πειραιάς

Τηλέφωνο : 210-4530603

Facebook: Peri Pteri – Πέρι Πτέρι, το 24ώρο περίπτερο του Πειραιά

  • Ποσειδώνιο Κύμα

Το Ποσειδώνιο Κύμα από το 1998 βρίσκεται στην καρδιά του Πειραιά.Οι παλιοί το θυμούνται στις αρχές του πεζοδρόμου Σωτήρος για τα τυλιχτά του, μιας και οι περισσότεροι Πειραιώτες μετά το σχολείο πέρναγαν για ένα σουβλάκι με τους φίλους τους.

Αγαπημένο τόσο για τις γεύσεις του όσο και για το χαμόγελο των ιδιοκτητών. Πλέον μπορείτε να το επισκεφθείτε στο νέο κατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Μπουμπουλίνας στον αριθμό 30 και πολλές φορές έχει και ζωντανή μουσική για εσάς που θέλετε να απολαύσετε το φαγητό σας εκεί.Φυσικά υπάρχει διανομή στο σπίτι ή τη δουλειά.

Τέλος το κατάστημα έχει προσθέσει στο μενού του αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά που αξίζει να δοκιμάσετε!

Μπουμπουλίνας 30, Πειραιάς

Τηλέφωνο : 210-4115895

Facebook: Ποσειδώνιο Κύμα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: My-City.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button