Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Wacky cake – Το «τρελό» κέικ το ανακατεύεις μέσα στο σκεύος που θα το ψήσεις!

To My-City.gr σας παρουσιάζει το Wacky cake – Το «τρελό» κέικ το ανακατεύεις μέσα στο σκεύος που θα το ψήσεις!

Υλικά

  • 175 ml νερό
  •  150 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  240 γρ. ζάχαρη
  •  250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  30 γρ. κακάο
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1 κουτ. σούπας κανέλα
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε το wacky cake προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Σε ένα πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ. αδειάζουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (το πυρέξ δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε και να το αλευρώσουμε)

Κοσκινίζουμε μέσα στο πυρέξ όλες τις σκόνες μαζί (αλεύρι, κακάο, σόδα, μπέικιν πάουντερ, κανέλα), προσθέτουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με πιρούνι μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή.

Πηγή: gastronomos.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button