Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΧριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από gingerbread μπισκότα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από gingerbread μπισκότα

Υλικά για τα μπισκότα

  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 80 γρ. μέλι

Για την σύνθεση

  • 250 γρ. ζαχαρόπαστα κόκκινη
  • 250 γρ. ζαχαρόπαστα πράσινη
  • 250 γρ. ζαχαρόπαστα λευκή
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Κόβουμε σε κυβάκια το βούτυρο, φορώντας γάντια για να μη μεταφέρουμε τη θερμότητα από τα χέρια μας στο βούτυρο, και το ρίχνουμε στο μπολ. Τρίβουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας, ώστε να βουτυρώσουμε καλά το αλεύρι. Το μείγμα είναι έτοιμο όταν θα έχει την υφή βρεγμένης άμμου.

Προσθέτουμε το αυγό και το μέλι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα, και να δημιουργήσουμε ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι. Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας, και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αν έχουμε λεπτή ανοξείδωτη επιφάνεια ζαχαροπλαστικής, την τοποθετούμε ανάμεσα στη λαδόκολλα και τον πάγκο εργασίας.

Μεταφέρουμε το 1/3 από το ζυμάρι στη λαδόκολλα, και πασπαλίζουμε με έξτρα αλεύρι για να μας βοηθήσει στο άνοιγμα. Ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη σε πάχος 0,5 εκ. Δημιουργούμε πάνω στο ζυμάρι αστέρια 3 διαφορετικών διαμέτρων, 10 εκ., 6 εκ. και 3 εκ. με τη βοήθεια ειδικών κουπ πατ.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο ζυμάρι.Μεταφέρουμε το κάθε ζυμάρι με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί, και μεταφέρουμε για λίγα λεπτά στην κατάψυξη ώστε να παγώσει και να κόβονται καλύτερα τα μπισκότα. 

Αφαιρούμε το ταψί από την κατάψυξη, και κόβουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας.Στρώνουμε από ένα φύλλο λαδόκολλας σε 3 ταψιά και μοιράζουμε εκεί τα μπισκότα. Θα χρειαστεί να ψήσουμε τα μπισκότα σε 3 διαφορετικές δόσεις οπότε θέλουμε το κάθε ταψί να έχει μπισκότα του ίδιου μεγέθους, καθώς το κάθε μέγεθος θέλει διαφορετικό χρόνο ψησίματος στον φούρνο. 

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, και ψήνουμε διαδοχικά τα μικρά μπισκότα 5-7 λεπτά, τα μεσαία 7-8 λεπτά και τα μεγάλα 8-10 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 

Για τη σύνθεση

Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σιλικόνης ή ενός κλασικού πλάστη τις ζαχαρόπαστες σε πάχος 0,5 εκ. στον πάγκο εργασίας. Αν έχουμε την ειδική φόρμα σιλικόνης ανοιγουμε πάνω σε αυτήν τη ζαχαρόπαστα. 

Πιέζουμε τις ζαχαρόπαστες με τα ίδια κουπ πατ που χρησιμοποιήσαμε για τα μπισκότα και τους δίνουμε σχήμα αστέρι για να ταιριάξουν με τα μπισκότα.Αφήνουμε τα αστεράκια από ζαχαρόπαστα στην άκρη να σταθεροποιηθούν.

Τοποθετούμε λίγη λευκή λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε βάλει μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και έχουμε κόψει την άκρη της, στο κέντρο κάθε μπισκότου, και κολλάμε τις ζαχαρόπαστες από πάνω, δημιουργώντας διαφορετικές συνθέσεις.Δημιουργούμε ένα στεφάνι από τα μπισκότα και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button