Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Παρφέ φράουλα

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Παρφέ φράουλα

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες (καθαρό βάρος πολτού)
  • 250 γρ.  Κρέμα Γάλακτος
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • φρέσκες φράουλες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τον πολτό φράουλας, την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη. Ανά είκοσι λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη για να σπάμε τους παγοκρυστάλλους που έχουν σχηματιστεί. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα ανά 20 λεπτά, για τουλάχιστον 4-5 φορές, μέχρι να παγώσει όλο το μείγμα, αλλά όχι εντελώς, και να γίνει αφράτο. Βάζουμε το παρφέ σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με διαστάσεις 10 x 20 εκ. και ύψος 7 εκ. ή σε άλλη φόρμα της αρεσκείας μας που να το χωράει, στρογγυλή ή μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες το λιγότερο, μέχρι να παγώσει καλά. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.

Tip

> Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε απευθείας το μείγμα σε αυτήν και μόλις παγώσει το βάζουμε στη φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη, να σταθεροποιηθεί καλά.

> Μπορούμε να αφαιρέσουμε 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος και στη θέση της να βάλουμε ίση ποσότητα σε γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button