Φαγητό

Τούρκικα αυγά τσιλμπιρ

To My-City.gr σας παρουσιάζει Τούρκικα αυγά τσιλμπιρ

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 150 γραμ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο δυόσμο ή άνηθο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • λίγο μπούκοβο
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
  • Ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τα τούρκικα αυγά ποσέ με γιαούρτι Çılbır, ξεκινάμε με την προετοιμασία του γιαουρτιού.Ανατεύουμε το γιαούρτι με το τριμμένο σκόρδο και λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε λίγο άνηθο.Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μικρό τηγάνι προσθέτουμε τις πιπεριές ολόκληρες.Μόλις αφρίσει το βούτυρο προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο.

Αποσύρουμε από την φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό (5-6 εκατοστά νερό).Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε την φωτιά ίσα που να σιγοβράζει το νερό.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το ξύδι.Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά προσεκτικά.

]Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε για 2 1/2 με 3’ μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι του αυγού ολόγυρα.

Σερβίρισμα

Απλώνουμε το αρωματικό γιαούρτι σε πιάτο.Περιχύνουμε τα τούρκικα αυγά με λίγο βούτυρο.Ακουμπάμε τα αυγά επάνω και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρουμε με τις πιπεριές.Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο.Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button