Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Λικέρ αχλάδι

To My-City.gr σας παρουσιάζει Λικέρ αχλάδι

Υλικά

  • 1 λίτρο βότκα τσίπουρο ή γκράπα
  • 1 τεμ. αχλάδι μεγάλο, ποικιλίας Williams
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml απόσταγμα αχλαδιού (σε κάβες)

Εκτέλεση

Σε ένα βάζο ή μια γυάλα με μεγάλο στόμιο βάζουμε το αχλάδι ολόκληρο μαζί με το λευκό απόσταγμα. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς, δηλαδή πρώτα με μεμβράνη και έπειτα με το καπάκι. Αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, κλείνουμε ξανά και ανακινούμε.

Αφήνουμε το λικέρ να μείνει έως ότου η ζάχαρη λιώσει (για περίπου 3 μήνες). Προσθέτουμε, τέλος, το απόσταγμα αχλαδιού, αφαιρούμε το αχλάδι και γεμίζουμε μπουκάλια.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button