Υλικά
  • 2 κούπες γάλα σόγιας ή αμυγδάλου ή αγελάδος
  • 2-4 κ.σ. ζάχαρη ανάλογα τα γούστα σας
  • 4 κ.σ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • λίγο τριμμένο κακάο ή κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, αφαιρούμε το μισό και το κρατάμε ζεστό σε μια κούπα.
  • Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το κακάο και ξεκινάμε να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα ανακατεύοντας συχνά με ένα σύρμα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ομογενοποιούμε και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί, ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα.
  • Σερβίρουμε σε 2 κούπες και γαρνίρουμε με κακάο ή κανέλα.
  • Το κάθε “γάλα” δίνει διαφορετική γεύση στο ρόφημά μας.
  • Επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε το γάλα με μπαχαρικά όπως τζίντζερ, κάρδαμο, τσίλι.

 

Πηγή: www.akispetretzikis.com