ΦαγητόΧριστούγεννα

Χοιρινό στη γάστρα µε κολοκύθα

To My-City.gr σας παρουσιάζει Χοιρινό στη γάστρα µε κολοκύθα

Υλικά

  • 1½ kg χοιρινό (μπούτι) σε μερίδες
  • 1½ kg κολοκύθα καθαρισμένη
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. δεντρολίβανο
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πρώτα την κολοκύθα από τη φλούδα, τους σπόρους και τις ίνες.Στη συνέχεια την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το κρέας, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα σκόρδα, το δεντρολίβανο και το κρασί.Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε γάστρα και μαζί προσθέτουμε όλα τα υγρά.Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, περίπου για 2 ώρες. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button