Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Καρπούζι γλυκό κουταλιού

To My-City.gr παρουσιάζει Καρπούζι γλυκό κουταλιού

Υλικά

  • 1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι (το άσπρο μέρος)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 3 λεμόνια

Εκτέλεση

Για το καρπούζι γλυκό του κουταλιού,συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το γλυκό του κουταλιού με το πιο καλοκαιρινό φρούτο. Για να πετύχει το γλυκό καρπούζι, πρέπει να προσέξουμε να διαλέξουμε ένα χοντρόφλουδο καρπούζι. Στη συνέχεια,καθαρίζουμε  την πράσινη εξωτερική φλούδα και την ψίχα, αφήνοντας ελάχιστη κόκκινη ψίχα πάνω στο άσπρο μέρος.

Ύστερα το κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια.Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό και 3 στυμμένα λεμόνια. Βάζουμε πάνω βάρος για να βυθίζονται καλά στο νερό και τα αφήνουμε για 2 ώρες.

Τα σουρώνουμε, να στραγγίσουν καλά.Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς καθόλου νερό), να λιώσει η ζάχαρη.

Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 15΄-20΄. Ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για να δέσουμε το σιρόπι.Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.

Πηγή: argiro.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button