Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Marquise au chocolat με γιαούρτι

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Marquise au chocolat με γιαούρτι

Υλικά για τη Marquise

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ. κουβερτούρα 65-66% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Υλικά για τη σος βανίλιας

  • 625 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 στικ βανίλιας, ψιλοκομμένο
  • 170 γρ. σοκολάτα λευκή, τεμαχισμένη

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη Marquise au chocolat με γιαούρτι, λιώνουμε σε μπεν μαρί την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ελαφρύ και αφρώδες μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα. Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε απαλή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε σε μια μεταλλική φόρμα του κέικ, στην οποία έχουμε τοποθετήσει εσωτερικά μεμβράνη για να ξεφορμάρουμε καλύτερα, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή στην κατάψυξη για να την ξεφορμάρουμε πιο εύκολα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τη Marquise au chocolat με τη σος βανίλιας.

Για τη σος βανίλιας

Σε ένα σκεύος βάζουμε τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος μαζί με την ψιλοκομμένη βανίλια και το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα το τοποθετούμε στη φωτιά και μόλις βράσει το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός ώστε να λιώσει η σοκολάτα, σουρώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 375 γρ. κρέμα γάλακτος. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button