Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Πανεύκολα τρουφάκια μπανόφι με επικάλυψη σοκολάτας

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Πανεύκολα τρουφάκια μπανόφι με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (θα χρειαστούμε το μισό, αλλά δεν μπορούμε να το καραμελώσουμε αν ανοίξουμε την κονσέρβα. Όσο περισσέψει το φυλάσσουμε για κάποιο άλλο γλυκό ή διπλασιάζουμε τη δόση)
  • 400 γρ. μπισκότα Digestive ή ό,τι άλλο προτιμάμε
  • 1 μπανάνα
  • 1 κουβερτούρα

Εκτέλεση

Καραμελώνουμε το ζαχαρούχο γάλα βράζοντάς το στην κονσέρβα του για 2-3 ώρες. Προσέχουμε ώστε το νερό να καλύπτει συνεχώς την κονσέρβα και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την μπανάνα…και το μισό από το καραμελωμένο γάλα στα θρυμματισμένα μπισκότα.

Λιώνουμε με ένα πιρούνι την μπανάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον γάλα. Καλύπτουμε όλα τα μπισκότα, χωρίς να γίνει πολύ κολλώδες το μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια διαμέτρου περίπου 2,5 εκ. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά, να σφίξουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Βγάζουμε τα τρουφάκια από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο (προαιρετικά). Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα για περίπου 1 ώρα (για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, τα βάζουμε στο ψυγείο). Περιχύνουμε με λίγο καραμελωμένο γάλα (αν θέλουμε).

Πηγή: gastronomos.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button