Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Κανόλι,ένα ιταλικό θαύμα

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας. Το τραγανό κέλυφος και το κρεμώδες γλυκό γέμισμα είναι σχεδόν ακαταμάχητο. Συχνά, έρχονται με μίνι τσιπ σοκολάτας ή ψιλοκομμένα φιστίκια ή βυθισμένα σε σοκολάτα. Ανεξάρτητα από την κάλυψη που θα επιλέξεις, είναι μια λαχταριστή απόλαυση.

Γιατί περιέχει κρασί η ζύμη;

Η ζύμη Cannoli παρασκευάζεται συνήθως με λευκό κρασί, κάτι που μπορεί να σου φαίνεται λίγο περίεργο. Περιλαμβάνει κρασί για τον ίδιο λόγο που μερικές κρούστες πίτας περιλαμβάνουν ξύδι ή βότκα. Το αλκοόλ μαλακώνει τη ζύμη και τη βοηθά να γίνει πιο λεπτή.

Τι έχουν ως γέμιση;

Η γέμιση των Cannoli γίνεται πάντα με ρικότα και συνήθως ζάχαρη άχνη για να τη γλυκάνει. Επίσης συνήθως περιλαμβάνει μασκαρπόνε και σαντιγί για ελαφρύτερη υφή. Μερικές φορές θα βρεις ξύσμα πορτοκαλιού ή μοσχοκάρυδο για επιπλέον γεύση.

Πώς μπορώ να έχω πυκνή γέμιση;

Είναι σημαντικό να επιτευχθεί η συνοχή της γέμισης. Ξεκίνησε στραγγίζοντας τη ρικότα. Βάλε τη ricotta σε ένα σουρωτήρι λεπτού πλέγματος και τοποθέτησε το σουρωτήρι πάνω σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Άφησέ τη να μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, κατά προτίμηση 2. Πόσο υγρό θα αποστραγγιστεί εξαρτάται από την ποιότητα της ρικότα. Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα, τόσο λιγότερο υγρό. Επιπλέον θα βοηθήσουν λίγες πιέσεις. Αν προτιμάς τη γέμιση να είναι λίγο πιο γλυκιά, μην προσθέσεις περισσότερη ζάχαρη άχνη απευθείας στο μείγμα ρικότα. Η ζάχαρη άχνη θα κάνει το μείγμα να χαλαρώσει και δεν θα έχει μετά καλή συνοχή. Πρόσθεσε περισσότερη ζάχαρη άχνη στην κρέμα στο χτύπημα για να κάνεις τη γέμιση πιο γλυκιά!

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να αφήσεις τη γέμιση στο ψυγείο να κρυώσει. Όσο περισσότερο είναι εκεί τόσο το καλύτερο.

cannoli2

Πόσο κρατάει η γέμιση στο ψυγείο;

Μπορείτε να έχεις ετοιμάσει τη γέμιση έως και 2 ημέρες νωρίτερα! Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσεις χρόνο.

Πώς μπορώ να κάνω το κέλυφος των κανόλι πιο τραγανό;

Βεβαιώσου ότι το βούτυρο είναι πολύ κρύο όταν φτιάχνεις τη ζύμη και επίσης ότι το λάδι τηγανίσματος έχει θερμανθεί σε μέτρια φωτιά.

Μπορώ να τα τηγανίσω σε φριτέζα αέρος;

Ναι, η φριτέζα είναι μια καλή επιλογή! Τραγανίζουν όμορφα χωρίς υπερβολικό λάδι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button