Φαγητό

Ριζότο κολοκύθας με γκοργκοντζόλα

Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Ριζότο κολοκύθας με γκοργκοντζόλα

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 280 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 250 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 800 γρ. νερό
  • 150 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 100 γρ. ραντίτσιο

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα θυμαριού
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. 

Προσθέτουμε το θυμάρι, το ρύζι, και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί η μισή ποσότητα. 

Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.Ρίχνουμε το νερό σε 3 δόσεις και περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη ποσότητα προτού ρίξουμε την επόμενη. 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μόλις απορροφηθεί η τελευταία δόση του νερού και το ρύζι έχει μαλακώσει.Προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς στο ριζότο.

Κόβουμε το ραντίτσιο στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες. Διακοσμούμε το ριζότο με το ραντίτσιο και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και πιπέρι.Σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button