Ο Βρετανός σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ ισχυρίζεται ότι η χρήση της κοκαΐνης στα δείπνα των διασήμων είναι ανεξέλεγκτη. Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι του ζήτησαν κάποτε να πασπαλίσει τα σουφλέ του με κοκαΐνη αντί για άχνη ζάχαρη.

Ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ, το «κακό, αθυρόστομο παιδί» της υψηλής γαστρονομίας είναι ο πρωταγωνιστής-παρουσιαστής ενός νέου ντοκιμαντέρ παραγωγής ITV για το εμπόριο των ναρκωτικών και τις συνέπειές του σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος η βιομηχανία της κοκαΐνης είναι πλέον «ανεξέλεγκτη».

«Είδα την κοκαΐνη πολύ νωρίς στην καριέρα μου. Μου την πρόσφεραν και την σέρβιρα», λέει ο Γκόρντον. «Μου ζήτησαν να πασπαλίσω τα σουφλέ μου με κοκαΐνη. Στους κύκλους της σόουμπιζ η κοκαΐνη είναι απλά παντού».

Στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί στις 19 Οκτωβρίου, ο Γκόρντον Ράμσεϊ βρίσκεται στις φυτείες της Κολομβίας και συνομιλεί με αγρότες που καλλιεργούν τα φύλλα κόκας και στη συνέχεια τα επεξεργάζονται για να φτιάξουν τη σκόνη. Βλέπει από κοντά τις νοθείες που γίνονται, βλέπει τους αγρότες να αναμειγνύουν τη σκόνη του ναρκωτικού με σκόνη τσιμέντο, με πετρέλαιο, με υγρά μπαταριών.

Η Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης κολομβιανής κοκαΐνης στην Ευρώπη. Εισάγει περίπου 30 τόνους κάθε χρόνο.

Πηγή: www.athensvoice.gr

Please follow and like us: