Γλυκό - Ρόφημα -ΠοτόΧριστούγεννα

Τούρτα με κρέμα κάστανο

To My-City.gr σας παρουσιάζει Τούρτα με κρέμα κάστανο

Υλικά για τη βάση

  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 τεμ. αυγά
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για το ταψί
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο σε χαμηλή φωτιά + λίγο για το ταψί

Υλικά για την κρέμα

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
  • 150 γρ. κρέμα κάστανο έτοιμη ή σπιτική (ή μαρμελάδα κάστανο που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ)
  • 80 γρ. μαρόν γλασέ τεμαχισμένα σε κομμάτια
  • ζάχαρη άχνη (για τη διακόσμηση)

Υλικά για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 150 γρ. νερό
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση

Βάση

Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί ως εξής: ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Στερεώνουμε επάνω της ένα μεταλλικό μπολ και ρίχνουμε σε αυτό την άχνη και τα αυγά. Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά, τρυπώντας το στο κέντρο με ένα μαχαίρι· θα πρέπει το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, αλλιώς ψήνουμε λίγο ακόμα και δοκιμάζουμε ξανά σε άλλο σημείο. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Σιρόπι


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.

Κρέμα


Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα κάστανο και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα κομματάκια από τα μαρόν γλασέ (κρατάμε λίγα για διακόσμηση) και ανακατεύουμε ξανά.

Συναρμολόγηση


Ξεφορμάρουμε τη βάση και την κόβουμε οριζοντίως (με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού) σε δύο δίσκους με ίδιο πάχος. Τους βρέχουμε με το σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στον ένα δίσκο και καλύπτουμε με τον άλλο. Πασπαλίζουμε με άχνη, διακοσμούμε με τα μαρόν γλασέ που κρατήσαμε κατά μέρος και σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button