Φαγητό
		
	
	
Μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ

Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
 - 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
 - 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
 - 4 κουτ μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - 2 φλιτζ φρέσκιες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες (ή του κουτιού κονκασέ)
 - ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Για την μπεσαμέλ
- 2 κουτ αλεύρι
 - 2 κουτ φρέσκο βούτυρο
 - 2 φλιτζ γάλα
 - 1 αυγό
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 1 φλιτζ κεφαλοτύρι τριμμένο
 
Εκτέλεση
| 
 Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά. 
 | 
||
| 
 Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να μαραθούν ελαφρά και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο. 
 | 
||
| 
 Στο μεταξύ ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ο κιμάς. Ανακατεύουμε τέλος τον μαϊντανό. 
 | 
||
| 
 Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή λεία κρέμα. 
 | 
||
| 
 Προσθέτουμε το αβγό και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε. 
 | 
||
| 
 Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά. 
 | 
||
| 
 Πάνω σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ και την απλώνουμε. Πασπαλίζουμε τα παπουτσάκια με το υπόλοιπο τυρί . 
 | 
||
| 
 Ψήνουμε στους 180ο για 45 περίπου λεπτά και μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ. 
 | 
||
| 
 Μπορούμε να σερβίρουμε τα παπουτσάκια πάνω σε μια σάλτσα ντομάτας. 
 | 
||
Πηγή: www.eliasmamalakis.gr
				



