Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζανάκι ρύζι κίτρινο
  • 2 κουταλιές άνηθο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 αυγό

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από τα γιουβαρλάκια
  • 2 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.Σε μια ρηχή κατσαρόλα βράζουμε νερό με 1/2 φλιτζάνι λάδι.Μόλις βράσει,προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και τ’αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.Κατόπιν χτυπάμε τα υλικά για το αυγολέμονο και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα.

Check Also

Συνάντησε την μαγεία της μεσογειακής κουζίνας στο εξαιρετικό Sosū Mediterranean Restaurant!

Το My-City.gr σας παρουσιάζει και σας προτείνει το Sosū Mediterranean Restaurant Το μεσογειακό εστιατόριο Sosū εύκολα χαρακτηρίζεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *