Πρόσωπα

Αποκλειστικά στο www.my-city.gr μας μιλά ο Γιώργης Ζίρκας από το Hell’s Kitchen

Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά ο Γιώργης Ζίρκας από το Hell’s Kitchen

– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Hell’s Kitchen; Αυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Συμμετοχή δήλωσα, γιατί μου άρεσε πολύ το αμερικάνικο Hell’s Kitchen που παρακολουθούσα στο εξωτερικό όταν ήμουν, μου άρεσε το όλο concept , γιατί δείχνει πως είναι ακριβώς να δουλεύεις σε ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών και δεν είναι σαν τα άλλα μαγειρικά τηλεοπτικά που όλοι οι μάγειρες είναι ατσαλάκωτοι , αυτό δεν υπάρχει σε μια πραγματική κουζίνα. Μια κουζίνα έχει πολλές απαιτήσεις. Ήταν ακριβώς όπως το έβλεπα και το φανταζόμουν αν όχι καλύτερο, μπήκα μέσα σε κάτι που το έβλεπα και το έζησα, στην αρχή δεν το πίστευα ότι το ζω αλλά ήταν κάτι το μοναδικό.

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Αν τύχει και πάω στο λούνα πάρκ, η μόνη έννοια που δεν θα έχω είναι να φάω, αλλά το αν θα προλάβω να τα κάνω όλα και πόσες φορές όπως έκανα μικρός όταν με πήγαινε η μάνα μου, δεν άλλαξε κάτι ακόμα και τώρα η μόνη διαφορά είναι ότι πάω μόνος μου με παρέα και κάνουμε χαζομάρες. Αλλά αν πεινάσω και το δω, ότι απλό θα πάρω να γευτώ το ‘’ Βρώμικο’’ που λέμε χοτ ντογκ κέτσαπ και μουστάρδα, απλό ωραίο και λιτό.

 -Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Γενικά για να δημιουργήσεις , πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Εξίσου και οπότε ψυχολογικά δεν είμαστε καλά εκτονωνόμαστε στην δουλειά μας για αυτό πιστεύω πηγή έμπνευσης είναι η ψυχολογία και μια όμορφη Παριανή γυναίκα δίπλα σου.

-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάς μαζί σου αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς. Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Σίγουρα όχι πίτσα χαχα. Ίσως να έπαιρνα επιπλέον αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα θα τα έβρισκα στο δάσος. Με αλεύρι και νερό κάνουμε αλευρόκολλα οπότε θα έφτιαχνα ένα πρόχειρο πιάτο για παρουσίαση. Έπειτα θα έπιανα 1-2 πέστροφες από το ποταμάκι του δάσους θα τις κάπνιζα με φτέρη σε χόβολη, θα έβρισκα διάφορα άγρια χόρτα και άλλα βρώσιμα λουλουδάκια με λίγα κομματάκια κερήθρας. Απλό και νόστιμο.

-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;

Την Τρίπολη αγαπώ, πέραν του ότι μεγάλωσα εκεί, άλλα είναι και τόπος με πολλά ιδιαίτερα προϊόντα που για πολλούς είναι άγνωστα όπως πολλά ζυμαρικά που κάνουν, τυριά όπως την πικάντικη γραβιέρα Τρίπολης, διάφορα εκλεκτά κρασιά Μαντινείας και άλλα τόσα πολλά. Όπως μου αρέσει τώρα τελευταία και η Πάρος άλλα για άλλους λόγους.

-Πώς ήταν η εμπειρία να σε καθοδηγεί μαγειρικά ο καταξιωμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ;

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, έμαθα πολλά πράγματα και ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί του, μιας και από ανέκαθεν ήταν ένας από τους αγαπημένους μου σεφ στο πρώτο ξεκίνημα!

– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;

Σίγουρα η ομάδα, αν δεν δέσει η ομάδα δεν μπορείς να έχεις και αποτέλεσμα, όχι μόνο να δημιουργήσεις άλλα και δουλέψεις.

 

-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στην Πάρο για σεζόν, για το μέλλον δεν έχω κάνει κάποια σχέδια γιατί είναι απρόβλεπτο.Διάφορες προτάσεις έχουν γίνει αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button