Τραγανή & ζουμερή πανσέτα στο φούρνο με λαχανικά και σάλτσα δυόσμου του Αργύρη Αγλαμίση για το My-City.gr
To My-City.gr σας παρουσιάζει Τραγανή & ζουμερή πανσέτα στο φούρνο με λαχανικά και σάλτσα δυόσμου του Αργύρη Αγλαμίση
Υλικά
- 1 χοιρινή πανσέτα ολόκληρη χωρίς κόκαλο
- 1 μπρόκολο
- 2 τσακώνικες μελιτζάνες
- 2 καρότα
- 1 λευκό κρεμμύδι
- 1/2 κεφάλι σκόρδο
- δάφνη
Για τη σάλτσα δυόσμου
- μισό ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. λευκό ξύδι
- 2 κ.σ. ζεστό νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό ματσάκι μέντα
Εκτέλεση
Χαράζουμε διαγώνια και από τις δύο μεριές την πανσέτα μας & λαδώνουμε ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε τη μεριά που χαράξαμε και κάνουμε μασάζ στο κρέας για να περάσουν στο εσωτερικό του κρέατος μας τα μπαχαρικά.
Τρίβουμε με το σκόρδο το κρέας και το τοποθετούμε στο ταψί. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός της μέντας. Κόβουμε όλα τα υλικά σε παρόμοιο μέγεθος και τα αναδεύουμε στη σάλτσα μας. Προσθέτουμε αλάτι/ πιπέρι και τα τοποθετούμε στο ταψί μας(χωρίς τα υγρά). Ψήνουμε σε αέρα στους 180°C για 2 ώρες.
Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και το ανακατεύουμε στη σάλτσα που ανακατέψαμε τα λαχανικά. Όταν το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από το κρέας.
TIPS
- Μπορείτε να μαρινάρετε το κρέας αποβραδίς σε διάλυμα νερού με μπαχαρικά μυρωδικά ακόμα και φρούτα
- Μπορείτε να ψήσετε το κρέας στους 150°C για 3 ώρες σκεπασμένο για ένα πιο μαλακό αποτέλεσμα,
προσθέτοντας τα λαχανικά σας μετά από 1 ώρα.