Το My-City.gr σας παρουσιάζει Σκυριανούς Παραδοσιακούς Μεγάλους Λουκουμάδες

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα
  • 1 κύβο φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • ζάχαρη για πασπάλισμα
  • κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • μέλι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ.Στο χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.Λιώνουμε το βούτυρο,χωρίς να το κάψουμε.’Ισα που να λιώσει!

Κάνουμε μια τρύπα στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε εκεί το γάλα με τη μαγιά,το βούτυρο,το αλάτι και τις βανίλιες. Αρχίζουμε σιγά σιγά να ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υλικά στο κέντρο.

Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.Την αφήνουμε σκεπασμένη,σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.Φτιάχνουμε τους λουκουμάδες είτε ανοίγοντας το ζυμάρι σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού όπου το κόβουμε σε κύκλους,είτε φτιάχνοντας ένα κορδόνι το οποίο κόβουμε και ενώνουμε τις άκρες φτιάχνοντας δαχτυλίδια.

Αφήνουμε τους λουκουμάδες σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσουν ξανά.Σε ένα βαθύ τηγάνι καίμε λάδι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες.Όταν ροδίσουν είναι έτοιμοι!

Βάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.Τους σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.