Υλικά

Για τα κεμπάπ

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
  • 500 γρ. αρνίσιο κιμά περασμένο δύο φορές
  • 2 αυγά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μαύρο πιπέρι τριμμένο ή bull bibber
  • 4 γρ. κύμμινο τριμμένο
  • 10 γρ. μπαχάρι τριμμένο ή Yeni bahar και kiofte baharat
  • 5 γρ μπούκοβο καυτερό
  • 5 γρ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 γρ. τσιμένι
  • 3 γρ. ρίγανη
  • 3 γρ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 4-5 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα

Για τη σάλτσα

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι κατά βούληση

Συνοδευτικά

  • πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο

 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, πλάθουμε και ψήνουμε στη σχάρα.
  3. Βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψει σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε τον πελτέ.
  4. Μαγειρεύουμε μέχρι να γλυκάνει ο πελτές και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και αλάτι.
  5. Σερβίρουμε με ψημένες πίτες γιαούρτι, σάλτσα και γαρνίρουμε με ξερό δυόσμο.

 

Πηγή: www.sintagespareas.gr