To My-City.gr προτείνει Αυγά με τη ντομάτα για βουτιές

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες σε καρέ
  • 5 ώριμες μεγάλες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1-1/2 συσκευασία ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4- 6 αυγά
  • 2 πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (τα φύλλα τους μόνο ψιλοκομμένα)
    λίγο κύμινο και λίγο πιπέρι καγιέν

Για το σερβίρισμα

  • ψωμί
  • φέτα

Εκτέλεση

Για τα αυγά με ντομάτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα και τη ζάχαρη. Προαιρετικά προσθέτουμε πιπέρι καγιέν ή λίγο μπούκοβο. Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγα τρίμματα φέτας.

Σπάμε τα αυγά ένα ένα μέσα στη σάλτσα με τη ντομάτα.

Αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν μέσα στην υπέροχη σάλτσα για λίγα λεπτά. Ανάλογα βέβαια αν προτιμάτε τον κρόκο μελάτο ή σφιχτό παρατείνετε ή μειώνετε τον χρόνο μαγειρέματος.

Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα (πράσινα) των φρέσκων κρεμμυδιών.

Σερβίρουμε με με ψωμί και φέτα.

Πηγή: argiro.gr