Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά o Σταμάτης Κωβαίος από το MasterChef

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι,το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Σαν κλασικός κρεατοφάγος θα έφτιαχνα ένα με διπλό καλαμάκι κοτόπουλο, μπέικον, καρότο, σως μπέικον, τυρί & πατάτες.


– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Master Chef; Aυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Στο μάστερ σεφ με δήλωσε η γυναίκα μου γιατί πιστεύει στις ικανότητες μου. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Έμαθα και είδα πολλά πράγματα από τους σεφ κι τους ευχαριστώ πολύ.


 -Ποιο υλικό προτιμάς να διαχειρίζεσαι;

Την φάβα και το χταπόδι είναι δύο υλικά που τα αγαπάω πάρα πολύ και λόγω καταγωγής φυσικά.


-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας,κουβαλάς μαζί σου αλεύρι,νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς.Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Από το δάσος θα έπαιρνα χόρτα,μανιτάρια,κάποια αρωματικά και θα έκανα μια χορτόπιτα με μανιτάρια.


-Ποια άτομα ξεχώρισες από το Master Chef και γιατί;

Από το μάστερ σεφ ξεχώρισα τον Χαράλαμπο ένα παιδί με ήθος και ειλικρίνεια και τον Χρήστο ένα πραγματικό μάγειρα και ένα παιδί με καλή διαγωγή και απίστευτο χαρακτήρα.


-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Έχω ανάλαβει ένα εστιατόριο στην Γλυφάδα τον Νικόλα της Σχοινούσας και τώρα ανέλαβα και ένα catering σε έναν πολυχώρο στην Βάρη το Majestic! Στα σχέδια μου είναι να κάνω κάτι δικό μου.


-Ποιο είναι το motto σου ;

Υγεία πάνω απ’όλα. Όταν είσαι υγιής μπορείς να τα ξεπεράσεις όλα…