Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά ο Κωνσταντίνος Χαλουλάκος από το Hell’s Kitchen

– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Hell’s Kitchen; Αυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Δήλωσα συμμετοχή γιατί πάντα ήθελα να συμμετέχω σε ένα ριάλιτι και πόσο μάλλον στο Hells γιατί ήταν ένα πρόγραμμα που παρακολουθούσα σε ιδιωτικό κανάλι μου άρεσε η ένταση και η πίεση που είχε γιατί ήταν σε κανονικές συνθήκες κουζίνας.

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Δεν νομίζω πως υπάρχει καντίνα που να έχει τα υλικά που θα ήθελα για να φτιάξω ένα σάντουιτς όπως θα το έτρωγα…χαχαχαχα αλλά θα μου άρεσε να είχε τόσο περίεργα πράγματα όπως Homemade μαρμελάδα ντομάτα και να έβαζα ρόκα γραβιέρα και κάποιο πικάντικα μαριναρισμένο κρέας.

 -Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Η πηγή έμπνευσης μου είναι οι άνθρωποι γύρω μου. Είναι αυτοί που με κάνουν να θέλω να φτιάχνω διάφορες δημιουργίες για να βλέπω την ικανοποίηση στο πρόσωπο τους.

-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάς μαζί σου αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς. Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Αν έπρεπε να βρω πράγματα να συνδυάσω…από το δάσος θα έψαχνα να βρω μανιτάρια και άγρια φρούτα.

-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;

Το καλοκαίρι του 16 που ήταν το πρώτο που έκανα διακοπές μετά από 8 χρόνια στις κουζίνες επισκέφτηκα το πανέμορφο νησί της Νάξου,για μένα..όλα τα προϊόντα που παράγουν στο νησί μου αρέσουν…θα ξεχώριζα την τρομερή τους γραβιέρα στην πιο πικάντικη εκδοχή αλλά και την ασύγκριτη πατάτα.

 

-Πώς ήταν η εμπειρία να σε καθοδηγεί μαγειρικά ο καταξιωμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ;

Το να βλέπεις τον τηλεοπτικό σεφ Έκτορα Μποτρίνι είναι από μόνο του ιδιαίτερο όταν όμως…βλέπεις τον άνθρωπο-σεφ πίσω από την κάμερα να σε καθοδηγεί είναι ονειρικό. Είναι ένας ανοιχτός υπολογιστής πληροφοριών και όχι μόνο μαγειρικά…όλο αυτό για όσο κράτησε και του το χρωστάω με εξέλιξε όχι μόνο μαγειρικά αλλά και σαν άνθρωπο.Τον ευχαριστώ πολύ γιαυτό γιατί ήταν ο μέντορας μας.

-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Τα επόμενα μου μαγειρικά σχέδια είναι μόλις τελείωσα την καλοκαιρινή σεζόν που έχω αναλάβει το εστιατόριο ΦΑΡΜΑ στη Μύκονο και κάποιες βίλες να φύγω για δύο τρεις μήνες στο εξωτερικό και μετά να πάω σε μια πρωτοποριακή η ενδιαφέρουσα δουλειά.

– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;

Η δυσκολία στη δημιουργία έχει να κάνει ανάλογα με το χώρο (δουλειά-σπίτι)οπότε σίγουρα παίζουν ρόλο τα εξαρτήματα που έχεις για να μαγειρέψεις αλλά και ο χώρος που σου χρειάζεται..να είναι πάντα καθαρός τακτοποιημένος και όχι ακατάστατος..αλλιώς δεν θα βγάλεις αποτέλεσμα ποτέ.