Γλυκό - Ρόφημα -Ποτό

Μαύρο vegan παγωτό καρύδας

To My-City.gr σας παρουσιάζει Μαύρο vegan παγωτό καρύδας

Υλικά

  • 190 γρ. ωμά κάσιους
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σ. ενεργό άνθρακα, σε σκόνη
  • 150 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 20 γρ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα κάσιους για 2 ώρες σε ένα μπολ με αρκετό νερό.

Σουρώνουμε τα κάσιους και σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, την κρέμα καρύδας, τον ενεργό άνθρακα, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.

Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανήματος.

Εναλλακτικά, μεταφέρουμε σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη, και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να σφίξει το παγωτό.

Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε.

ΤΙP

  • Σε περίπτωση που έχουμε τον ενεργό άνθρακα σε κάψουλα, την κόβουμε στη μέση και πιέζουμε την κάψουλα να βγάλει το εσωτερικό της μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button