Πρόσωπα

Αποκλειστικά στο www.my-city.gr μας μιλά o Νίνο Τσατσούλης από το Hell’s Kitchen

Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά o Νίνο Τσατσούλης από το Hell’s Kitchen

– Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο Hell’s Kitchen; Αυτό που έζησες ήταν αυτό που φανταζόσουν;

Η αλήθεια είναι πως δεν δήλωσα εγώ συμμετοχή. Μια μέρα με πήραν απ’τον Αντ1 και μου είπαν ότι θα γίνει το πρώτο casting στη Θεσσαλονίκη. Αποφάσισα να πάω μετά από πολλή σκέψη και ένας λόγος ήταν ότι μέρος αυτού θα είναι και ο Έκτορας Μποτρίνι. Δεν απείχε πολύ απ’την πραγματικότητα αυτό που φανταζόμουν αρχικά. Ήξερα ότι θα δουλεύω σε ένα εστιατόριο με πολύ μεγάλες απαιτήσεις.

-Είσαι στο λούνα παρκ και διαπιστώνεις πως έχεις να φας από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκεις είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα έβαζες στο sandwich και γιατί;

Παρότι οι διατροφικές μου συνήθειες δεν συμπίπτουν πολύ με αυτά που συνηθίζω να μαγειρεύω σε ένα καλό εστιατόριο, λατρεύω την ελληνική κουζίνα και τις παραδόσεις γι’αυτό δεν θα έβαζα τίποτα άλλο πέρα από χοιρινή πανσέτα, ντομάτα, πατάτες και τζατζίκι.

 -Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

Το όμορφο κάποιες φορές είναι υποκειμενικό. Για μένα πηγή έμπνευσης είναι τα υλικά που έχω μπροστά μου. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως όταν φτιάχνεις κάτι με αγάπη σίγουρα θα βγει καλό.

-Βρίσκεσαι σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάς μαζί σου αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάς. Ποια φρέσκα υλικά θα έπαιρνες από το δάσος ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο πιάτο;

 Μου αρέσει πολύ στις συνταγές μου να χρησιμοποιώ φρέσκα μυρωδικά όπως θυμάρι και φρέσκια ρίγανη. Αυτά θα ήταν σίγουρα δυο βασικά υλικά για να δώσω γεύση στο πιάτο μου. Από ένα δάσος θα έπαιρνα ακόμα, χόρτα και φρέσκα μανιτάρια.

-Υπάρχει ένας τόπος στην Ελλάδα που να τον αγαπάς λίγο περισσότερο από τους άλλους για τα προϊόντα του;

Αγαπάω πολύ την Κρήτη. Πάντα ήταν το αγαπημένο μου νησί, μου αρέσει η κουλτούρα τους, τα έθιμα τους, ακόμα και η διάλεκτος τους. Από μικρός έλεγα ότι θα ήθελα να είμαι Κρητικός. Ένας ακόμα λόγος είναι, η μεγάλη παραγωγή τους, δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να βρεις σ’αυτό το μέρος.

-Πώς ήταν η εμπειρία να σε καθοδηγεί μαγειρικά ο καταξιωμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ;

 Κάθε φορά που βρίσκεσαι δίπλα σ’αυτόν τον άνθρωπο είναι μια μοναδική εμπειρία.

– Τι είναι αυτό που δεν αντέχεις σε μια κουζίνα με αποτέλεσμα να σε δυσκολεύει να δημιουργήσεις;

 Έχω ένα πρόβλημα. Δεν μπορώ να δουλεύω σε έναν ακατάστατο και βρώμικο χώρο, με κάνει να αποσυντονίζομαι. Είναι το μοναδικό πράγμα που δεν αντέχω στην κουζίνα. Θέλω να υπάρχει οργάνωση.

-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σου σχέδια;

Δεν έχω προλάβει ακόμα να σκεφτώ το «μετά». Υπάρχουν αρκετές προτάσεις όμως δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά προς το παρόν. Θα σας πω μόνο πως θα υπάρξει μια μεγάλη έκπληξη.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button