Προτάσεις για ΔώραΧριστούγεννα

Ιδέες για χειροποίητα,χριστουγεννιάτικα δώρα

To My-City.gr σας παρουσιάζει κάποιες Ιδέες για χειροποίητα,χριστουγεννιάτικα δώρα…

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε δώρα στους αγαπημένους μας, συγγενείς και φίλους. Τι καλύτερο θα ήταν τα δώρα αυτά να τα έχουμε δημιουργήσει εμείς με τα ίδια μας τα χεράκια. Όχι μόνο είναι οικονομικά και πρωτότυπα άλλα ξεχειλίζουν από αγάπη. Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι θα εκτιμηθούν δεόντως από αυτούς που θα τα παραλάβουν.

Φυσικά τα δώρα αυτά μπορείτε να τα κρατήσετε και για τον εαυτό σας, να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή το γραφείο σας.

Για αυτά τα Χριστούγεννα σας έχουμε συγκεντρώσει και σας παραθέτουμε κάποιες ιδέες για έξυπνα και πρωτότυπα δώρα και κατασκευές που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, με φθηνά και ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα στο σπίτι μας…

 

Πώς να φτιάξετε νέα χριστουγεννιάτικα στολίδια χρησιμοποιώντας τα παλιά σας

Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια (αστεράκια, μπάλες και ότι άλλο έχετε βαρεθεί)
  • Λευκή κόλλα
  • Ένα πινέλο (όχι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό)
  • Χρυσόσκονη
  • Μικροσκοπικά κρυσταλλάκια

Πριν ξεκινήστε βάλτε όλα τα υλικά σας πάνω σε ένα τραπέζι, αφού πρώτα από κάτω το έχετε καλύψει με πολλές εφημερίδες, για να μην το λερώσετε. Ξεκινήστε λοιπόν παίρνοντας το στολίδι που επιλέξατε στο ένα σας χέρι και το πινέλο στο άλλο σας χέρι, στη συνέχεια καλύψτε το στολίδι με αρκετή κόλλα σε κάθε του σημείο. Μετά, ραντίστε το στολίδι σας με μπόλικα μικροσκοπικά κρυσταλλάκια της επιλογής σας και φυσικά με μπόλικη χρυσόσκονη και τέλος τινάξτε το ώστε να πέσουν τα περιττά υλικά στο τραπέζι. Τέλος, αφήστε το στολίδι σας να στεγνώσει για ένα ολόκληρο βράδυ και την επόμενη μέρα απλά κρεμάστε το στο δέντρο σας

Πηγή www.homeguide.gr

 

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο δεντράκι από χαρτί και ύφασμα


Θα χρειαστείτε ύφασμα που να ξεφτάει π.χ λινό-τζήν, χαρτόνι κόκκινο, κόλλα απλή ή κόλλα σιλικόνης, ψαλίδι, μεζούρα, σπάγκο ή ότι κορδέλα έχετε.

Ζωγραφίζετε το χαρτόνι σε ορθή γωνία στα 12,5 εκατοστά περιφερειακά ώστε να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο στρογγυλεμένο προς τα κάτω και το κόβετε με το ψαλίδι.


Κόβετε το ύφασμα σε λωρίδες 4 εκατοστών και το ξεφτάτε από την μια πλευρά έτσι ώστε να κάνει κρόσια.


Κολλάτε τις λωρίδες πάνω στο χαρτόνι έτσι ώστε η κάτω πλευρά να είναι η ξεφτισμένη και να καλύπτει την πάνω πλευρά του από κάτω κομματιού. Κόβετε το ύφασμα που περισσεύει με περιθώριο αρκετό.


Κολλάτε και τις άκρες καλά κλείνοντας το τρίγωνο και δημιουργώντας το δέντρο και βάζοντας στην κορυφή πριν κλείσει μια κορδέλα της αρεσκείας σας.

Πηγή:www.ftiaxto.gr

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια με αλουμινόχαρτο

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε για αυτά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι ανακυκλώσιμα, φτηνά και επαναχρησιμοποιήσιμα.

  • Το πρώτο που θέλουμε είναι παλιές εφημερίδες, ή παλιά διαφημιστικά φυλλάδια πολυκαταστημάτων.
  • Το δεύτερο που χρειαζόμαστε είναι αλουμινόχαρτο.
  • και το τρίτο είναι κορδέλες ή κορδονάκια.

Και πως το κάνουμε;
Τσαλακώνουμε ένα φύλο εφημερίδας να γίνει μπαλάκι. Παίρνουμε ένα δεύτερο φύλλο εφημερίδας και το τυλίγουμε πάνω στο πρώτο προσπαθώντας να διατηρήσουμε το σχήμα του. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα εφημερίδας μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος η μπάλα μας.
Πριν το τελευταίο φύλλο εφημερίδας, στερεώνουμε σε κάποιο σημείο τις δυο άκρες από ένα κομμάτι κορδέλα και συνεχίζουμε να τυλίγουμε την εφημερίδα για να καλύψει κάπως το κάτω μέρος της κορδέλας. Δε θα στερεωθεί αλλά δε μας νοιάζει.
Κόβουμε ένα κομμάτι μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε στο επάνω μέρος της μπάλας γύρω από την κορδέλα μας. Το πιέζουμε με τα δάχτυλα μας για να στερεωθεί κάπως η κορδέλα.
Κόβουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτο και αρχίζουμε να τυλίγουμε τη μπάλα μας προσπαθώντας να διατηρηθεί το στρόγγυλο σχήμα της αλλά και να στερεωθεί η κορδέλα. Αν η μπάλα σας είναι μεγάλη πιθανότατα θα χρειαστεί και ένα δεύτερο κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Πηγή:www.sheblogs.eu

Χριστουγεννιάτικο αγγελάκι φτιαγμένο από πέρλες

Υλικά που θα χρειαστούν:

  • Μία μακρόστενη πέρλα
  • Μία στρογγυλή πέρλα
  • Μία ροδέλα μεταλλική με στρας
  • Μεταλλικά φτεράκια
  • Μία μικρή ροδέλα σε σχήμα αστεράκι.

Η τεχνική φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία και είναι πάρα πολύ απλή.

Μπορείτε και να τα περάσετε σε σχοινάκια για κινητά

Πηγή www.drosostalitsa.com

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button