Υγεία - Ομορφιά - Παιδί

7 Αδυνατιστικά βότανα

Κάθε γυναίκα, έστω και μία φορά στην ζωή της, έχει ασχοληθεί με το αδυνάτισμα ακόμα και αν δεν υπάρχει  τόσο σοβαρός  λόγος. Μας αρέσει  να προσέχουμε το σώμα μας  και να διατηρούμαστε σε φόρμα. Ενημερωνόμαστε για διάφορες δίαιτες, για ασκήσεις οι οποίες βοηθούν στην καύση λίπουςκαι τα τελευταία χρόνια πολλές γυναίκες έκαναν στροφή προς τα αδυνατιστικά βότανα τα οποία φαίνεται να κερδίζουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των γυναικών αφού με την σωστή ενημέρωση παρατηρούμε πολύ καλά αποτελέσματα στην προσπάθειά μας να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά. Πάντα πρέπει να γνωρίζουμε το βότανο που χρησιμοποιούμε, όπως τις ιδιότητές του αλλά και τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να παρατηρήσουμε σε μακροχρόνια χρήση. Φυσικά κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός γι’ αυτό πρέπει να ενημερωνόμαστε ώστε να απολαμβάνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τα αδυνατιστικά βότανα ουσιαστικά δημιουργούν μία ισορροπία στον οργανισμό μας και μας βοηθούν να αποβάλλουμε ευκολότερα τοξίνες και λίπη. Φυσικά είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε πως από μόνα τους μπορούν να μας κάνουν κατά πολλά κιλά ελαφρύτερες αφού τα πάντα θέλουν την δική τους προσπάθεια και φυσικά ο συνδυασμός με μια καλή διατροφή είναι που θα μας δώσει γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα! Τα αδυνατιστικά βότανα πίνονται ευχάριστα και βοηθούν εκτός από το αδυνάτισμα και σε πολλές άλλες λειτουργίες του οργανισμού. Άλλα κάνουν καλό στην διάθεση, άλλα στην ψυχική μας υγεία και άλλα στην γενικότερη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Οι ιδιότητές τους πολλές, εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ενημερωθούμε για το καθένα ξεχωριστά ώστε να αποφασίσουμε ποιο θα χρησιμοποιήσουμε και με ποιο θα δούμε καλύτερα αποτελέσματα!

7 Καλύτερα αδυνατιστικά βότανα

1) Λουίζα

Η λουίζα είναι ένα από τα πιο γνωστά αδυνατιστικά βότανα! Γενικότερα όταν ψάχνουμε για βότανα που σχετίζονται με το αδυνάτισμα, η λουίζα είναι από τα πρώτα αδυνατιστικά βότανα που θα ανακαλύψουμε στην έρευνά μας. Δεν έχει ιδιαίτερα έντονη γεύση και πίνεται ευχάριστα. Είναι αρκετά αποτελεσματική στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας και την αποβολή των περιττών υγρών από το σώμα μας. Παρουσιάζει την ιδιότητα να βοηθάει στην αποφυγή κατακράτησης υγρών και επίσης αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού. Εκτός όμως από όλες αυτές τις εξαιρετικές ιδιότητες που την κατατάσουν επάξια ως ένα από τα καλύτερα αδυνατιστικά βότανα, είναι αυτή που θα ρυθμίσει την όρεξή μας αλλά θα συσφίξει και το δέρμα μας κατά την προσπάθειά μας να απαλλαγούμε από τα περιττά μας κιλά.

Αν θέλετε να απολαύσετε τις μοναδικές  ιδιότητες ενός αφεψήματος λουίζας δεν έχετε παρά να αφήσετε το νερό να βράσει και να προσθέσετε λίγη λουίζα. Αφήστε την για λίγα λεπτά κι έπειτα απολαύστε ένα φλυτζάνι 20 λεπτά πριν από τα γεύματά σας. Καλό θα ήταν αν την χρησιμοποιήσετε για έναν μήνα καθημερρινά, να κάνετε μία παύση για 10 με 15 ημέρες! Σε περίπτωση εγκυμοσύνης μην χρησιμοποιείτε διάφορα αφεψήματα πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αυτό βέβαια είναι καλό να συμβαίνει αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

2) Σπιρουλίνα

Την σπιρουλίνα μπορούμε να την κατατάξουμε και στα αδυνατιστικά βότανα αφού εκτός από τις υπόλοιπες εξαιρετικές τις ιδιότητες παρουσιάζει και την ιδιότητα να καταπολεμάει την βουλιμία. Αν λοιπόν έχετε την τάση να επισκέπτεστε την κουζίνα και το ψυγείο σας κάθε φορά που η καλή σας διάθεση σας έχει εγκαταλείψει, τότε προμηθευτείτε σπιρουλίνα και αφήστε την να σας βοηθήσει  ώστε να μην καταστρέψετε την υγεία σας και το σώμα σας. Φυσικά οτιδήποτε χρησιμοποιούμε καλό είναι να γίνετε με μέτρο και να συμβουλευόμαστε τους γνώστες του αντικειμένου, ειδικότερα αν παρουσιάζουμε κάποια προβλήματα υγείας ή εγκυμοσύνη.

Αν λοιπόν αποφασίσετε να καταπολεμήσετε την βουλιμία που σας ταλαιπωρεί, δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε ένα ποτήρι με νερό και να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού σπιρουλίνα. Πιείτε το ρόφημά σας μισή ώρα πριν από το γεύμα σας.

3) Ταραξάκο ή αγριοράδικο ή πικραλίδα

Ένα επίσης πολύ καλό αδυνατιστικό βότανο αλλά ίσως όχι και τόσο γνωστό για την πολύτιμη βοήθειά του στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε, είναι το ταραξάκο ή πολύ γνωστό σε όλους μας άγριο ραδίκι. Παρουσιάζει την ιδιότητα να βοηθάει στον μεταβολισμό σακχάρων και λιπών. Επίσης μπορεί να ρυθμίσει με επιτυχία την όρεξη, οπότε στέκεται σύμμαχος σας στο αδυνάτισμα! Έχει καταπραυντικές ιδιότητες  και μπορεί να μην γνωρίζουν πολλές γυναίκες για τις ιδιότητες που το καθιστούν αδυνατιστικό βότανο αλλά μία δοκιμή θα σας πείσει!

Ετοιμάστε ένα εύγεστο αφέψημα και βοηθείστε τον οργανισμό σας. Σε ένα φλυτζάνι προσθέστε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ταραξάκο.

4) Πράσινο τσάι

Ένα από τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά ροφήματα! Γνωστό στις περισσότερες γυναίκες  που αποφασίζουν να αδυνατίσουν και χρειάζονται την βοήθεια της φύσης. Πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό και ιδανικό για την καύση του λίπους. Το πράσινο τσάι παρουσιάζει την ιδιότητα να μειώνει το βάρος και παράλληλα θωρακίζει τον οργανισμό αυξάνοντας την ενέργεια. Φτιάξτε το τσάι σας και απολαύστε κατά την διάρκεια της ημέρας ένα ή  και δυο φλυτζάνια βοηθώντας τον οργανισμό σας να αποβάλλει γρηγορότερα τα περιττά κιλά με ασφάλεια!

5) Λεμόνι

Πέρα από όλες τις μοναδικές ιδιότητες που περιέχει το γνωστό σε όλους μας λεμόνι! Θαυματουργός ο χυμός του φρεσκοστυμμένου λεμονιού ακόμη και στο αδυνάτισμα. Κάνοντας μία απλή κίνηση και ρίχνοντας λίγες σταγόνες σε χλιαρό νερό θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας στην καύση του λίπους. Καλό θα ήταν να πίνετε ένα ποτήρι τις πρωινές ώρες μόλις ξυπνήσετε!

6) Σημύδα

Ένα ακόμη βότανο με μοναδικές ιδιότητες που ανήκει στα αδυνατιστικά βότανα και όχι άδικα, είναι η σημύδα! Εκτός από την σημαντική βοήθεια που μας παρέχει για την καύση του λίπους, βοηθάει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και λόγω της διουρητικής της δράσης. Ιδανική για να χάσετε τα περιττά κιλά ευκολότερα και αποτελεσματικά!

7) Γκουαρανά

Το γκουαρανά το οποίο ανήκει στα superfoods και στα ισχυρά αντιοξειδωτικά. Κάποιες από τις ιδιότητές του είναι να μειώνει την όρεξη και να βοηθάει με μεγάλη επιτυχία στην μείωση του βάρους και του λίπους. Ιδανική δοσολογία για το αδυνάτισμα είναι 1 κουταλάκι του γλυκού σε 1 φλυτζάνι. Αφήστε το να βράσει για 3 λεπτά.

Οτιδήποτε χρησιμοποιούμε ακόμα και αν είναι τελείως φυσικό πρέπει να γίνεται με μέτρο και αφού έχουμε συμβουλευτεί ειδικούς οι οποίοι θα μας ενημερώσουν σωστά για τις τυχόν παρενέργειές τους. Καλό θα ήταν να μην πίνουμε παραπάνω από δυο και σε κάποιες περιπτώσεις τρία φλυτζάνια την ημέρα. Επίσης πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε δίαιτα καλό θα ήταν να έχουμε ενημερωθεί για την κατάσταση που βρίσκεται ο οργανισμός μας στην συγκεκριμένη στιγμή. Τα αδυνατιστικά βότανα δεν μπορούν από μόνα τους να μας βοηθήσουν να αδυνατίσουμε αλλά με την σωστή διατροφή και την χρήση τους, τότε θα απολαύσουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Πηγή: www.dynamikhgynaika.gr

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button