Το My-City.gr σας παρουσιάζει Μπισκότα βρόμης με κρέμα

Υλικά

  • 230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ.  κανέλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 550 γρ. βρόμη
  • 120 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά μέτρια

Υλικά ( για τη γέμιση)

  • 175 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. γάλα
  • ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τη βρόμη και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο μαζί με την καστανή, την κρυσταλλική ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά και μετά προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Βάζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αφαιρούμε από το μίξερ προσθέτουμε το μείγμα με τη βρόμη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Παίρνουμε 2 ταψιά και τα στρώνουμε με λαδόκολλα.Κόβουμε στρογγυλά μπαλάκια των 30 γρ. από τη ζύμη και τα βάζουμε στα ταψιά πατώντας τα ελαφριά. Όπως είναι τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε κατευθείαν).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.Ψήνουμε τα κουλουράκια για 15-17 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν πάνω στο ταψί μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Για τη γέμιση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψει.  Προσθέτουμε λίγο γάλα αν η γέμιση είναι πολύ σφιχτή.

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο ένα μπισκότο και καλύπτουμε από πάνω το άλλο σαν σάντουιτς.Ετοιμάζουμε όλα τα μπισκότα και σερβίρουμε.

Please follow and like us: