Το My-City.gr σας παρουσιάζει Ζυμαρικό με μελάνι σουπιάς και χτένια

Υλικά

  • 20 μεγάλα χτένια με τα αυγά τους
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές ταϋλανδέζικη σάλτσα ψαριού,του εμπορίου
  • 1 κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κουταλάκια τριμμένη πιπερόριζα
  • 1 ποσότητα ταλιατέλες σπιτικές ή αγοραστές με μελάνι σουπιάς
  • 1 κουταλιά κολοκυθόσπορους
  • 150 γρ. ρόκα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να πάρει βράση για το ζυμαρικό.Καθαρίζετε τα χτένια και τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.Τα αλατοπιπερώνετε.

Χτυπάτε 5 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το μέλι,τη σάλτσα ψαριού,το ξίδι και την πιπερόριζα.Ρίχνετε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα και το βράζετε για 2 λεπτά για φρέσκια ζύμη και 8 με 10 λεπτά για ξηρή.

Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι,προσθέτετε τους κολοκυθόσπορους και τηγανίζετε για 1 λεπτό.Τους αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα.Προσθέτετε στο τηγάνι τα χτένια και τηγανίζετε για 2 λεπτά,ώσπου να ξανθύνουν ελαφρά.Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για δυο λεπτά ακόμα.

Φυλάτε μια μικρή κουταλιά από το υγρό του ζυμαρικού.Σουρώνετε το ζυμαρικό και το βάζετε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το νερό που κρατήσατε.Προσθέτετε τη ρόκα,λίγο αλάτι,πιπέρι και αναμειγνύετε ώσπου τα φύλλα τους να μαραθούν.Μεταφέρετε σε ζεστά πιάτα σερβιρίσματος και προσθέτετε τα χτένια.Ρίχνετε από πάνω το ντρέσινγκ και σκορπίζετε τους κολοκυθόσπορους.

 

Please follow and like us: