Το My-City.gr σας παρουσιάζει Χοιρινό με κάστανα του Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό κάστανα
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  •  Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας και τα κάστανα. Παίρνουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε τα κάστανα. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το κρέας και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε 1 λεπτό και βάζουμε πιπέρι, τη δάφνη, λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τέλος τα κάστανα που τα έχουμε καθαρίσει και βράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμη έως ότου δέσει η σάλτσα.

Πηγή: www.botrini.gr