Το My-City.gr σας παρουσιάζει Φακές με κάρυ και λαχανικά
       
Υλικά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κάρυ, μέτριο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πελτές τομάτας
  • 4 καρότα καθαρισμένα
  • 2 πράσα ολόκληρα
  • 300 γρ. φακές
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. σπανάκι
  • γιαούρτι για σερβίρισμα
  • κόλιανδρο για το σερβίρισμα

 

            Εκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Τρίβουμε το τζίντζερ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα για 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να χρυσαφίσουν.

Προσθέτουμε το κάρυ, τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα καρότα, ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.

Τέλος, ρίχνουμε τις φακές, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να μαλακώσει για 1 λεπτό.Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα.Γαρνίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι σε κάθε πιάτο και λίγα φύλλα κόλιανδρου.

Πηγή: www.akispetretzikis.com