To My-City.gr σας παρουσιάζει για το πρωινό σας γεύμα Τηγανητά αυγά με αβοκάντο

Υλικά

  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 4 ραπανάκια
  • 100 γρ. τοματίνια, πολύχρωμα
  • 200 γρ. ρόκα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 4 αυγά, τηγανητά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κοτσάνι τους και τα βράζουμε- μπλανσάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν.

Τα κρυώνουμε, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.Κόβουμε τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με τη ρόκα, το αλάτι, το πιπέρι , τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση. Αφαιρούμε το κουκούτσι και τη φλούδα τους.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ένα πιάτο.Από πάνω βάζουμε τα αβοκάντο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.Πάνω σε κάθε αβοκάντο βάζουμε ένα τηγανητό αυγό.Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com