Υγεία - Ομορφιά - Παιδί

Τα οφέλη του πλιγουριού

Το My-City.gr σας παρουσιάζει τα οφέλη του πλιγουριού

Το πλιγούρι είναι ένα τρόφιμο του οποίου την ύπαρξη χρωστάμε στους Μεσοανατολικούς πολιτισμούς που το χρησιμοποιούν ευρέως στην καθημερινή διατροφή τους. Το πλιγούρι είναι το προϊόν του πυρήνα του σιταριού, αφού αυτός έχει υποστεί θερμική επεξεργασία, ξήρανση και θρυμματισμό. Το πλιγούρι έχει σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά, λίγες θερμίδες και πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων.

Το πλιγούρι είναι από τις πιο ενδεδειγμένες πηγές υδατανθράκων για ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Αρκεί να αναλογιστείτε ότι 1 κούπα πλιγούρι έχει λιγότερες θερμίδες, λιγότερα λιπαρά και διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών σε σύγκριση με το καστανό ρύζι.

Λόγω της σχετικά μικρής επεξεργασίας που έχει υποστεί το σιτάρι μέχρι να παραχθεί το πλιγούρι όλες οι ευεργετικές ιδιότητες συντηρούνται με τα βασικότερα πλεονεκτήματα όπως προαναφέρθηκαν η υψηλή περιεκτικότητα σε άλιπη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες καθιστά το πλιγούρι σημαντικό στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, στην πρόληψη του καρκίνου του εντέρου. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες στα γεύματα βοηθούν στην αίσθηση πλήρωσης και κορεσμού.

Αναφορικά με την κατανάλωση, επειδή το πλιγούρι είναι ήδη μερικώς μαγειρεμένο, χρειάζεστε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να είναι έτοιμο στο πιάτο μας. Απλά αναμείξτε ½ κούπα πλιγούρι με 1 κούπα νερού και αφήστε να βράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια απομακρύνετε όλη την περίσσεια νερού πριν την κατανάλωση. Προσθέστε το πλιγούρι στις κρύες σαλάτες ή σαν συνοδευτικό των κρεατικών ή των οσπρίων σας. Το πλιγούρι συντηρείται στο ψυγείο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button