To My-City.gr σας παρουσιάζει Ταλιατέλες παντζαριού με ψητή πάπια

Υλικά

Για τις ταλιατέλες με παντζάρι

  • 200 γραμ. αλεύρι και έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 100 γραμ. νερό
  • 1 παντζάρι

Για την σάλτσα με την πάπια

  • 400 γραμ. κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 μικρά στήθη πάπιας
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο θυμάρι
  • μια ποσότητα ταλιατέλες με παντζάρι
  • 200 γραμ. μοσχομπίζελα
  • 5 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 2 κουταλάκια ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνετε την ζύμη για τις ταλιατέλες. Κόβετε τα φύλλα ζύμης σε μήκος 30 εκ. για να μπορέσετε να  τα χρησιμοποιήσετε ευκολότερα.Αλευρώνετε τη ζύμη και την διπλώνετε αρκετές φορές.Την κόβετε σε λωρίδες πάχους  5 με 10 χιλ.Την ξεδιπλώνετε για να ξεχωρίσετε τις στρώσεις.Εναλλακτικά,δίνετε σχήμα στη ζύμη χρησιμοποιώντας τον κόφτη για ταλιατέλες της μηχανής ζυμαρικών.

Έπειτα βράζετε σε νερό 100 γραμ. ολόκληρο το παντζάρι,το ξεφλουδίζετε,το χοντροκόβετε και το αναμειγνύετε με ένα από τα αυγά στην κουζινομηχανή. Το σουρώνετε σε σουρωτήρι και το προσθέτετε στα υπόλοιπα αυγά.

Στην συνέχεια,κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τις στρώνετε σε ταψί.Περιχύνετε με 2 κουταλιές λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.Προσθέτετε στον ταψί την πάπια,με την πέτσα προς τα επάνω.Σκορπίζετε το θυμάρι,αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμη.

Βάζετε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να πάρει βράση το ζυμαρικό.Κόβετε τα μοσχομπίζελα κατά μήκος και τα ζεματίζετε σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 1 λεπτό.Τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος και τα διατηρείτε ζεστά.

Μεταφέρετε στο σκεύος τα κρεμμύδια και τα στήθη πάπιας.Περιχύνετε με το ξύδι,προσθέτετε το βούτυρο και 2 κουταλιές νερό.Ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά ώσπου να αρχίσουν να κοχλάζουν.

Ρίχνετε τις ταλιατέλες στο νερό για 2 λεπτά.Σουρώνετε και τις βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.Κόβετε σε λεπτές φέτες  τα στήθη και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια,τον δυόσμο και τα μοσχομπίζελα. Ανακατεύετε.

Τα βάζετε σε ζεστά πιάτα σερβιρίσματος και περιχύνετε με το βαλσάμικο βούτυρο.