To My-City.gr , μιας και ο λωτός βρίσκεται στην εποχή του, σας παρουσιάζει μια Τάρτα με Λωτό και Φυστίκι

Υλικά

  • 1 φύλο σφολιάτας
  •  4 λωτούς
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ αποξηραμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φυστίκια Αιγίνης
  •  2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  •  3-4 φύλλα φασκόμηλο
  •  Πράσινο πιπέρι χοντροκομμένο
  •  Κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Διαλέγουμε 4 μεγάλους ώριμους λωτούς, του καθαρίζουμε και τους κόβουμε σε φέτες.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας, στρώνουμε τις φέτες τους λωτού στην σειρά.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, το κάρδαμο, το τζίντζερ, το πράσινο πιπέρι και το φυστίκι, το οποίο έχουμε «σπάσει» σε χοντρά κομμάτια, τέλος ακουμπάμε και τα φύλλα του φασκόμηλου.

Γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας και ψήνουμε στο αερόθερμο, στους 180 βαθμούς Κελσίου. 
για 35 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμη η τάρτα, πασπαλίζουμε την σφολιάτα με άχνη και την τάρτα με κανέλα.