Υλικά

  • 500 γρ. κιμάς
  • 2 φέτες ψωμί ψίχα
  • 1 ποτηράκι μαυροδάφνη
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/4 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

  • 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες (χωρίς τους σπόρους) περασμένες στον τρίφτη
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σ’ένα μπολ μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού μέσα στο κρασί.Σε ένα άλλο σκεύος αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια,τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα,σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο,προσθέτοντας τις ντομάτες,τον πελτέ,τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να σιγοβράσουν.Στην συνέχεια βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο,πλάθουμε τα σουτζουκάκια,τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές.Κατόπιν ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να την απορροφήσουν τα σουτζουκάκια.