Υλικά

  • 2 φύλλα έτοιμα φύλλα (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
  • 6 κ.σ κοφτές σιμιγδάλι ψιλό (60 γραμ.)
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 6 κ.σ κοφτές ζάχαρη (60 γραμ.) 4 κ.σ κοφτές κακάο (40 γραμ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γραμ. σοκολατα 60% ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ γεμάτες πραλίνα (60 γραμ.)

 

Εκτέλεση

Για τη σοκολατόπιτα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα, όλα τα υλικά, γάλα, ζάχαρη, σιμιγδάλι, κακάο, αλάτι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα κι αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την πραλίνα και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.

Βγάζουμε τα τσαλακωμένα φύλλα στον πάγκο. Ανασηκώνουμε το ένα φύλλο.

Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο φύλλο. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 45′ να ροδίσει καλά.

Πηγή: www.argiro.gr