Υλικά

  • 1 ρολό κοτόπουλο γεμιστό (έτοιμο)
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 φλ. λάδι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 ποτηράκι κρασιού νερό
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και τις ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο, τις μουστάρδες, το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη.
  3. Περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες και τις ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν όλες καλά.
  4. Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί και περιχύνουμε το ρολό με την σάλτσα από τις πατάτες (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό).
  5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1½ – 2 ώρες, μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες.

Πηγή: www.e-fresh.gr