To My-City.gr προτείνει  παραδοσιακή συνταγή ρεβιθιών μιας γιαγιάς που θα μπορούσε να είναι η δική σας…

Υλικά

  • 1 πακέτο ρεβίθια μουλιασμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα για πάνω από τα μουλιασμένα ρεβύθια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ρίγανη
  • 1 φλιτζανάκι λάδι
  • χυμός από 1 – 2 λεμόνια
  • 2 κύβοι λαχανικών
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια και το πρωί τα σουρώνουμε.Τα ξεπλένουμε πολύ καλά 2 – 3 φορές.Ρίχνουμε από πάνω λίγη σόδα.Τα ρεβίθια τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά και σταδιακά χαμηλώνουμε τη φωτιά, όταν βγει ο αφρός αλλάζουμε το νερό.Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα ρεβίθια,το κρεμμυδάκι,ρίγανη,λάδι και το σκεπάζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Πρέπει το υγρό να σκεπάζει τα υλικά κατά 5 – 6 εκ. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό.Τέλος ρίχνουμε χυμό  ένα ή δυο λεμόνια και δύο κύβους λαχανικών.

«Οι παλιοί γέροντες έλεγαν πως ο καλός μάγειρας φαίνεται από τα ρεβίθια.»
Μοναχός Νικήτας

Καλή σας όρεξη !

Στείλτε κι εσείς τη δική σας δοκιμασμένη συνταγή στο info@my-city.gr